Glosa: K výzvě starosty, aby se TV Nova omluvila

Starosta Chlubna vyzval TV NOVA v reakci na jejich urážlivé  zpravodajství o městě Orlová  ze dne 2.112020  k omluvě. To je nepochybně správné a patří to k náplni práce starosty vždy a všude hájit zájmy a pověst Orlové. Na prvý pohled je to napsané pěkně a čtivě – pro laiky. Ale bohužel dopis je adresovaný profíkům z TV NOVA, kteří už něco mají za sebou.

Pokud starostův dopis je myšlen skutečně vážně, tak se moc nepovedl (pokolikáté už?). Takový dopis musí mít patřičné náležitosti, aby ho druhá strana brala vůbec vážně a nebyl jí pro smích: musí v něm být uveden termín pro provedení pomluvy, musí být uveden přesně text požadované omluvy a měl by obsahovat i hrozbu, že pokud k omluvě  požadovaného obsahu a termínu nedojde, bude věc řešena soudní cestou!  Nic z toho starostův dopis bohužel neobsahuje.

Jsme zvědavi na reakci TV NOVA a zda v případě jejich negativní či žádné reakce najde vedení města odvahu hájit zájem města soudní cestou, či jen zůstane u bububu. Zásadní problém je již v tom, jak je již výše naznačeno, že dopis neobsahuje žádný termín k omluvě a text omluvy a tedy město dnes vůbec neví, dokdy a vlastně jakou omluvu od TV NOVA má vůbec čekat. Tipujeme, že TV NOVA na cit. dopis ani neodpoví a dále se již ve věci nestane nic, prostě nic.