Návštěvnost

Facebook MO ČSSD Orlová

Glosa – Andík a eurovolby

Andrej Babiš před volbami do europarlamentu na stránkách svých novin „Silné Česko“ 8. vydání č.5 právě v těchto dnech házených do našich pošt. schránek tvrdí, že „JSME hrdý, silný a schopný národ, že „JSME to ukázali mnohokrát v minulosti a ukážeme to i teď v Evropě“ atd. S tím samozřejmě souhlasíme. Ale je snad tento ANDÍK, jak sám sebe familiárně ve svých novinách nazývá, Čechem? Není. Má českou národnost? Nemá. Má přece slovenskou národnost! Přesně pak slovenskoukrajinské předky. Správně má uvádět ne JSME, ale „JSTE hrdý, silný a schopný národ, že ne JSME, ale „JSTE to v historii mnohokrát ukázali a ukážete to i teď v Evropě“. Ale to už by tak hezky neznělo. A tak se trochu zalže, jen tak se zapře vlastní národnost, když se to jaksi momentálně zrovna hodí. A tak s námi Andík „kýve“ ve všem.

Facebook photo

Tradiční květnové smažení vaječiny vyšlo skvěle, děkujeme všem zúčastněným, za výbornou náladu a perfektní zábavu. 🙂

Smažení vaječiny

Zveřejnil(a) ČSSD Orlová dne Neděle 19. května 2019

Facebook photo

Jaká je budoucnost orlovské ZUŠ?

Více na: http://www.cssd-orlova.cz/jaka-je-budoucnost-orlovske-zus/

Přejeme vám příjemný prodloužený víkend a veselé Velikonoce! 🙂

Další mediální podpásovka pro Orlovou

Ing. doc. Václav Kafka CSc, duchovní otec Nezávislých v Orlové, parlamentním listům poskytl rozhovor pod názvem: „Tady už jde lidem o život! Živé dítě v popelnici, příval nepřizpůsobivých. Brutální líčení života hornického města u hranic s Polskem.“ Takovýto popis našeho města je hodně silné kafe. Víme, že autorem názvu článku není p. Kafka, ale redakce parlamentních listů. P. Kafka si název, pod jakým bude jeho rozhovor ve velmi kontroverzním médiu publikován, jako zkušený politik byl povinen pohlídat. Ale bohužel chybička se vloudila. Přitom odpovědi p. Kafky nejsou špatné. Jméno našeho Města Orlová tak zase, a to zcela nesmyslně, zbytečně a neprávem utrpělo na své pověsti další velký šrám. Odkaz na článek v Parlamentních listech najdete na našich webových stránkách MO ČSSD (http://www.cssd-orlova.cz/dalsi-medialni-podpasovka-pro-orlovou/)

Orlovská ČSSD vždy na straně orlovských občanů !

Participativní rozpočet

Vedení města se připojilo k novému módnímu trendu některých obcí v ČR v hospodaření města spuštěním tzv. participativního rozpočtu. O co se jedná ? Sami občané se mohou podílet svými nápady na investicích města. V Orlové se pak jedná o symbolickou částku jednoho milionu korun, kdy jednotlivá investice se musí vejít do Kč 250.000,- včetně DPH, a navíc za trochu byrokratické podmínky, že návrh musí být opatřen podpisy dalších 15 občanů.

V zásadě se však vůbec nejedná o žádnou novinku. Každý Orlovan může podat na obec, např. prostřednictvím kteréhokoli zastupitele města, jakýkoli nápad na realizaci investičního záměru. Pokud to je záměr ve prospěch Orlové a je ve finančních možnostech města, pak není důvod, aby takový rozumný záměr nebyl přísl. orgány města schválen. A bez jakýchkoli finančních limitů či shánění podpory dalších nejméně 15 spoluobčanů. Ale jinak proti zavedení participativního rozpočtu nic nemáme.

Orlovská ČSSD vždy na straně orlovských občanů !